Haven Velsen-IJmuiden

advertenties

Velsen-IJmuiden heeft diverse havens, zo zijn er de Vissershaven, de Haringhaven, de IJmondhaven, de Seaport Marina IJmuiden.

Tata Steel maakt gebruik van de Hoogovenshaven, die ook wel Buitenhaven wordt genoemd. Voorbij de zeesluis heeft Tata ook nog de beschikking over de staalhaven, hier wil het bedrijf een duurzame overslaghaven voor staalschroot gaan realiseren.

De haven van Velsen-IJmuiden is een dynamische haven aan de monding van het Noordzeekanaal. De noord- en zuidpier, de sluizen en de havens aan beide oevers van het Noordzeekanaal karakteriseren Velsen-IJmuiden als havenstad. IJmuiden is de maritieme poort via het Noordzeekanaal naar Amsterdam.

De haven heeft een bewezen reputatie op het gebied van op- en overslag van vis, offshore, ferry- en cruisevaart en is de Nederlandse haven voor staal.

Vissershaven
Bij de Vissershaven wordt dagelijks verse vis aangevoerd. De visveiling is dicht bij deze haven gelegen.

Haringhaven
De Haringhaven wordt voornamelijk gebruikt voor overslag van diepgevroren vis en voor een deel de offshore industrie.

Velsen-IJmuiden heeft met zijn rederijen, handelaren en bedrijven in de visserij een zeer toonaangevende vishaven in Europa. De IJmond is het grootste handel- en distributieknooppunt van gevroren vis van Europa.

IJmondhaven
De Felison Cruise Terminal ligt in de IJmondhaven. Bij aankomst springt de terminal direct in het oog. De terminal heeft een groot parkeerterrein. In de terminal vindt u de meest moderne voorzieningen voor het inschepen en inladen voor uw cruise.

De firma DFDS heeft zijn terminal in Velsen-IJmuiden en vaart naar Newcastle in Engeland. Het aankomst en vertrekpunt ligt in het voorste gedeelte van de Vissershaven.

Lees meer over het Parkeren bij de terminal.

Zeejachthaven Seaport Marina
Aan de zeekant van IJmuiden is de jachthaven Seaport Marina gelegen. Hier vindt u ook diverse winkels, restaurants, en een appartementencomplex. Op de boulevard is het Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach gevestigd.
Vanaf de jachthaven bereikt u ook het Strand IJmuiden aan Zee.


Laatst geredigeerd: 7 oktober 2020. Velsen IJmuiden

advertenties