Strand

advertenties

Velsen-IJmuiden beschikt over drie stranden: IJmuiderslag, IJmuiden aan Zee en Strand Noordpier. De stranden zijn zodanig ingericht dat bezoekers, zowel rustzoekers als actieve bezoekers, er hun plek kunnen vinden. Hieronder een korte omschrijving en informatie over parkeren strand IJmuiden.

Strand Noordpier
Het Strand Noordpier is een rustig en breed strand en ligt ten noorden van het Noordzeekanaal en ten zuiden van Wijk aan Zee. Het strand is bereikbaar via Wijk aan Zee en de Reyndersweg. Dit strand is geschikt voor de actieve watersporter. Door de ligging van de Noordpier van de IJmond ontstaat er een golfstroming die zeer geschikt is voor golf-, wind- en kitesurfen.

Op het strand zijn drie strandpaviljoens. Bij de parkeerplaatsen is een restaurant gevestigd.
Langs de Reyndersweg en op de parkeerplaatsen kunt u binnen de vakken gratis parkeren.

Strand IJmuiden aan Zee
Strand IJmuiden aan Zee ligt vlak bij de jachthaven Marina Seaport IJmuiden. U wordt richting gewezen via de borden “Strand IJmuiden aan Zee”. Het strand is geschikt voor de actieve watersporter. Door de ligging van de Zuidpier van de IJmond ontstaat er een golfstroming die geschikt is voor wind- en kitesurfen. Het strand is ook geschikt voor gezinnen op het recreatiedeel op het strand.

In de duinen liggen de overblijfselen van de Atlantik Wall. Via een bunkerpad loopt u door de duinen langs de bunkers richting het strand IJmuiderslag.
Er is er een ruim aanbod aan parkeerplaatsen en hierdoor goed te bereiken.

Strand IJmuiderslag
Strand IJmuiderslag ligt ten zuiden van het strand IJmuiden aan Zee. U wordt de weg gewezen via de borden “IJmuiderslag”. Aan het zuidelijk stranddeel treft u een hondenlosloopgebied.

In dit deel bevindt zich het Strandpaviljoen Beach-inn, gelegen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Beach Inn staat voor een ongedwongen omgeving, waarbij iedereen zich zelf kan zijn; zowel mens als dier. In de volksmond wordt Beach Inn ook wel ‘Het hondenparadijs’ genoemd. Het paviljoen heeft het keurmerk Greenkey, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

Strand IJmuiderslag ligt tegen het natuurgebied Nationaal Park Zuid-Kennemerland aan. In dit park kunt u heerlijk wandelen en fietsen.

Parkeermogelijkheid treft u bij de strandingang (maximaal 2 of  4 uur, afhankelijk van de zone) of op het grote parkeerterrein bij de Heerenduinweg (hele dag parkeren mogelijk).

advertenties