Openbaar vervoer

advertenties

Velsen-IJmuiden heeft veel divers openbaar vervoer. Er rijden bussen, er zijn drie treinstations, een pont, een watertaxi en voor de bewoners is er een speciale OV-Taxi, 

Pont (Velserpont)
Tussen IJmuiden / Velsen-Zuid en Velsen-Noord vaart een pont die geschikt is voor voetgangers, fietsers, autoverkeer en vrachtverkeer met gevaarlijke stoffen. Voetgangers, fietsers/bromfietsers en overig langzaam verkeer kunnen gratis met de pont mee. Overig verkeer betaald een vergoeding en kunnen een abonnement aanschaffen. De pont vaart 24/7 om de 20 minuten. In de spitsuren vaart de pont om de 10 minuten.
Deze pont stond eerder bekend als Pont 911 en 912 (dag en nacht rooster), tegenwoordig heet deze pont F22 en wordt deze aangegeven in een paarse kleur.
Bekijk de ponttijden van de Velserpont

Bussen
In- en door Velsen-IJmuiden rijden diverse buslijnen van de Firma Connexxion.
• IJmuiden naar Haarlem, Amsterdam en Beverwijk en visa versa.
• Velserbroek naar Haarlem, Beverwijk en IJmuiden en visa versa.
• Santpoort-Zuid naar Haarlem en visa versa.
• Santpoort-Noord naar Haarlem en IJmuiden en visa versa.
• Driehuis naar Haarlem en IJmuiden en visa versa.
• Velsen-Zuid naar IJmuiden, Amsterdam en Beverwijk en visa versa.
• Velsen-Noord naar Beverwijk, IJmuiden en Haarlem en visa versa.

Trein
Aan het traject Beverwijk – Haarlem liggen diverse stations zoals: de Velsense stations Driehuis, Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid. De trein rijdt door de Velsertunnel.

De OV-taxi
De OV-taxi komt in alle woonkernen en rijdt van deur tot deur.

Watertaxi IJmuiden
Watertaxi IJmuiden is een veerdienst voor personen en fietsen tussen IJmuiden en Velsen-Noord. Elke eerste zondag van de maand is er een tussenstop op het Forteiland. De watertaxi vaart vier keer per dag, dagelijks van 8 april t/m 1 oktober. Aan boord is plaats voor 100 personen, of 50 personen en 50 fietsen. Rolstoelgebruikers zijn van harte welkom op de watertaxi.
Bekijk de vertrektijden van de Watertaxi IJmuiden


Velsen IJmuiden

advertenties